Nazwa kursu | Kurs zakładania ogrodu jadalnego z elementami permakultury |
Opłata | 200 zł |
Czas trwania kursu | 18 godzin lekcyjnych |
Język wykładowy | Język polski |
Limit przyjęć | 15 osób |
Termin składania dokumentów | Do 30 listopada 2020 r. |
Opis kursu | Uczestnicy kursu zdobywają wiedzę na temat zakładania i pielęgnacji ogrodu jadalnego, ze szczególnym uwzględnieniem technik permakulturowych |
Wymagane dokumenty | Podanie o przyjęcie na kurs (DO WYDRUKOWANIA PO REJESTRACJI ELEKTRONICZNEJ) Kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej lub dyplomu studiów wyższych. W dniu rozpoczęcia kursu należy przedłożyć potwierdzenie dowodu wpłaty. |
Terminy zajęć | Zajęcia realizowane będą: Planowany termin (wariant 1): 12-13.12.2020 r. Planowany termin (wariant 2): 13 i 20.12.2020 r. |
Program kursu | Kurs obejmował będzie 18 godzin zajęć wykładowych Program szkolenia obejmuje zagadnienia: Dobór warzyw i ziół do ogrodu jadalnego z uwzględnieniem roślin typu superfood; Naturalne nawozy i techniki kompostowania podłoża Metody zakładania rabat podwyższonych i wg technik permakulturowych, uprawa współrzędna roślin;Niechemiczne metody pielęgnacji warzyw i ziół. |
Kwalifikacje uzyskane przez słuchacza | Absolwent kursu uzyska wiedzę teoretyczną i nowe umiejętności dotyczące wykonania ogrodów jadalnych z zastosowaniem technik permakulturowych. Absolwent kursu będzie potrafił: 1. Opracować projekt rabaty warzywno-ziołowej. 2. Dobrać gatunki roślin do wymogów siedliskowych i potrzeb własnych. 3. Dobrać niechemiczną metodę ochrony warzyw i ziół przed agrofagami. |
Kierownik kursu | Dr inż. Marta Pisarek |
Kontakt:
Instytut Zdrowia i Gospodarki
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
tel. 13 43 755 80
Dokumenty należy składać:
Instytut Zdrowia i Gospodarki
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
Rejestracja elektroniczna: