Wykład Pana Andrzeja Siwego na temat celiakii i diety bezglutenowej

W dniu dzisiejszym (22.11.br.) mieliśmy przyjemność wysłuchać wykładu Pana Andrzeja Siwego na temat celiakii, diety bezglutenowej, działalności Polskiego Stowarzyszenia Osób z Celiakią i na Diecie Bezglutenowej oraz jego pracy jako wolontariusza w tym Stowarzyszeniu. Ponadto dowiedzieliśmy się z jakimi problemami życia codziennego borykają się chorzy na celiakię i co to jest program MENU BEZ GLUTENU. 

Pan Andrzej Siwy podczas wykładu, dzielący się swoją pasją – kuchnią bezglutenową
Pan Andrzej Siwy i prof. Barbara Krochmal-Marczak , kierownik kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności podczas rozpoczęcia wykładu
wykład Pana Andrzeja Siwego

Na zakończenie spotkania odbyła się degustacja potraw bezglutenowych, których recepturę opracował Pan Andrzej.
Wykład i degustacja produktów bezglutenowych zostały przeprowadzone w ramach Dydaktycznej Inicjatywy Doskonałości.

Degustacja i rozmowy z uczestnikami wykładu