Studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności na Wirtualnych Targach Pracy KPU w Krośnie

W dniu 30 listopada 2020 roku odbyły się Wirtualne Targi Pracy KPU w Krośnie. Studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności poprzez platformę Zoom uczestniczyli w warsztatach, szkoleniach, dyskusjach oraz rozmowach ze specjalistami i przedstawicielami różnych firm, także potencjalnymi pracodawcami, którzy chętnie odpowiadali na zadawane pytania dotyczące dostępnych ofert pracy, staży i praktyk, zasad rekrutacji, czy profilu działalności poszczególnych firm.


Dużym zainteresowaniem cieszyły się także warsztaty i spotkania m.in. Kompetencje pracowników 4.0, ZUS dla studenta, Jak znajdować swoje role zawodowe i jak po nie sięgać? (Analiza swoich mocnych i słabszych stron w odniesieniu do wybranej roli zawodowej – model KASH, Jak przygotować się do rozmowy rekrutacyjnej – metoda STAR), Oczekiwania pracodawcy a oczekiwania kandydata, czyli trudne pytania nie tylko na rozmowie kwalifikacyjnej.

Zainteresowaniem wśród  licznej grupy studentów cieszył się warsztat nt. Nieograniczonych możliwości programu Canva’’, prowadzony przez dr inż. Martę Pisarek  – nauczyciela akademickiego prowadzącego zajęcia na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności.