Konferencja naukowa „Człowiek-Żywność- Środowisko”

W dniu 15 października 2021 r. na Uniwersytecie Rzeszowskim odbyła się konferencja naukowa „Człowiek-Żywność- Środowisko”, w której udział wzięli pracownicy Zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności. Celem konferencji było przedstawienie aktualnych wyników w obszarze nauk rolniczych: technologia żywności i żywienia oraz rolnictwo i ogrodnictwo, wpływu różnych czynowników na zdrowie i funkcjonowanie organizmu człowieka oraz środowiska. Uczestnicy spotkania mogli wysłuchać referatu nt. „Dobór gatunków do ogrodu z roślinami o jadalnych kwiatach”, który wygłosiła dr inż. Marta Pisarek

Wystąpienie dr inż. Marty Pisarek na konferencji

Przedstawiono także następujące postery:

„Żywność regionalna i tradycyjna w Polsce”, autor dr inż. Magdalena Dykiel
„Autentyczność i fałszowanie artykułów rolno-spożywczych”, autor mgr inż. Elżbieta Brągiel i dr inż. Marta Pisarek
Miło nam poinformować, że poster dotyczący zafałszowań żywność wzbudził duże zainteresowanie i uznanie komisji konkursowej i uzyskał II miejsce w konkursie na najlepszy poster Konferencji. Jury brało pod uwagę aktualność poruszanego tematu i sposób przedstawienia problemu.

Gratulujemy Pani mgr. Elżbiecie Brągiel i dr Marcie Pisarek i życzymy kolejnych sukcesów.

Poster pt. „Autentyczność i fałszowanie artykułów rolno-spożywczych”
Poster pt. „Żywność regionalna i tradycyjna w Polsce” z autorką dr inż. Magdaleną Dykiel