Uroczyste wręczenie dyplomów absolwentom kierunku Zielarstwo

W ostatnią sobotę kwietnia, absolwenci kierunków: Zielarstwo, Towaroznawstwo oraz Produkcji i bezpieczeństwa żywności brali udział w uroczystości wręczenia dyplomów ukończenia studiów.

Wydarzenie swoją obecnością uświetnił J.M. Rektor KPU w Krośnie dr hab. Zbigniew Barabasz, Pani Dyrektor Instytutu Zdrowia i Gospodarki dr inż. Małgorzata Górka, prof. Iwona Wawer – kierownik Zakładu Zielarstwa, dr hab. inż. Barbara Krochmal-Marczak – kierownik Zakładu Produkcji i bezpieczeństwa żywności, dr inż. Damian Dubis – kierownik Zakładu Towaroznawstwa.

Absolwenci mieli okazję do spotkania się ze swoimi wykładowcami, koleżankami i kolegami oraz do wysłuchania wykładu dr hab. Barbary Krzysztofik nt. wody w produktach żywnościowych.

Absolwenci usłyszeli wiele ciepłych słów, życzenia sukcesów w życiu prywatnym i zawodowym.

Jak powiedziała prof. Iwona Wawer – kierownik Zakładu Zielarstwa „Utrzymujcie kontakt z Uczelnią, która wyposażyła Was w wiedzę i umiejętności. Życie ciągle przynosi fałszywe informacje, ale macie dostęp do biblioteki, baz danych, a także do nowoczesnych laboratoriów. Wierzcie w naukę! Powodzenia!”