Zawartość polifenoli i aktywność przeciwutleniająca ekstraktów z Hyperici herba w zależności od miejsca zbioru Aleksandra Wasiak, Ilona Bodek, Agnieszka Zielińska, Katarzyna Paradowska
Ekstrakt z brzozy brodawkowatej Cortex Betulae, jako źródło substancji aktywnych biologicznie Magdalena Malinowska, Elżbieta Sikora, Jan Ogonowski
Właściwości przeciwutleniające wybranych herbat zielonych Bernadetta Bienia, Angelika Uram-Dudek, Magdalena Dykiel, Barbara Krochmal-Marczak, Barbara Sawicka
Polifenole owoców czarnego bzu – dietetyczne wsparcie terapii przeziębienia i grypy Katarzyna Paradowska, Angelika Uram-Dudek, Iwona Wawer
Arcydzięgiel litwor – właściwości i zastosowanie Agata Ściborowicz
Afrodyzjaki roślinne Irena Matławska
Rola substancji roślinnych w procesie odchudzania Krzysztof Błecha
Składniki ziołowe w innowacyjnych suplementach diety produkowanych przez firmę LEK-AM Danuta Hanna Jakubowska
Zastosowanie miodu pszczelego w kosmetologii Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia
Wpływ dostępu do zielonego wybiegu na jakość jaj spożywczych Magdalena Dykiel, Zofia Sokołowicz
The law to Food and international regulations Anna Słowik
Podlaska kolekcja roślin księżnej Anny Jabłonowskiej Iwona Arabas