Nazwa kursu | Kurs zakładania ogrodu jadalnego techniką permakulturową |
Opłata | 250 zł |
Czas trwania kursu | 18 godzin lekcyjnych |
Język wykładowy | Język polski |
Limit przyjęć | 15 osób |
Termin składania dokumentów | Termin zgłoszeń : do 31 marca 2023 |
Opis kursu | Uczestnicy kursu zdobywają wiedzę na temat zakładania i pielęgnacji ogrodu jadalnego, ze szczególnym uwzględnieniem technik permakulturowych |
Wymagane dokumenty | Podanie o przyjęcie na kurs (DO WYDRUKOWANIA PO REJESTRACJI ELEKTRONICZNEJ) Kserokopia świadectwa ukończenia szkoły średniej lub dyplomu studiów wyższych. W dniu rozpoczęcia kursu należy przedłożyć potwierdzenie dowodu wpłaty. |
Terminy zajęć | TERMINY – 16 kwietnia 2023r (niedziela) w godz. 9.00-11.15; 11.30-13.00; 13.15-15.30 18 kwietnia (wtorek) w godz. 18.00-20.15 20 kwietnia (czwartek) w godz. 18.00-20.15 22 kwietnia (sobota) w godz. 9.00-12.00. Forma kursu: on-line |
Program kursu | Kurs obejmował będzie 18 godzin zajęć wykładowych Program szkolenia obejmuje zagadnienia: Dobór warzyw i ziół do ogrodu jadalnego z uwzględnieniem roślin typu superfood; Naturalne nawozy i techniki kompostowania podłoża Metody zakładania rabat podwyższonych i wg technik permakulturowych, uprawa współrzędna roślin;Niechemiczne metody pielęgnacji warzyw i ziół. |
Kwalifikacje uzyskane przez słuchacza | Absolwent kursu uzyska wiedzę teoretyczną i nowe umiejętności dotyczące wykonania ogrodów jadalnych z zastosowaniem technik permakulturowych. Absolwent kursu będzie potrafił: 1. Opracować projekt rabaty warzywno-ziołowej. 2. Dobrać gatunki roślin do wymogów siedliskowych i potrzeb własnych. 3. Dobrać niechemiczną metodę ochrony warzyw i ziół przed agrofagami. |
Kierownik kursu | Dr inż. Marta Pisarek |
Kontakt:
Sekretariat Akademickiego Centrum Kształcenia
38-400 Krosno
ul. Dmochowskiego 12
pok. 07
tel. 13 43 755 80 (poniedziałek – piątek 8.00 – 16.00)
Dokumenty należy składać:
Instytut Zdrowia i Gospodarki
ul. Dmochowskiego 12
38-400 Krosno
Rejestracja elektroniczna: