VI Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych: Badania, innowacje i pasje z perspektywy młodego naukowca

18 maja 2023 roku w Państwowej Akademii Nauk Stosowanych w Krośnie odbyła się VI Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych: Badania, innowacje i pasje z perspektywy młodego naukowca.

Celem konferencji była wymiana wiedzy i doświadczeń zdobytych podczas wielokierunkowych badań prowadzonych przez studentów w różnych dziedzinach nauki, jak również kreowanie inicjatyw w zakresie poszukiwania innowacyjnych rozwiązań mających na celu wsparcie gospodarki i przemysłu.

Wykład inauguracyjny wygłosił dr hab. Piotr Łopatkiewicz, prof. PANS nt. Mikołaj Kopernik a środowisko Akademii Krakowskiej u schyłku XV wieku.

Studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności również wzięli czynny udział w tej konferencji.

Rozpoczęcie konferencji przez Pana dr Krzysztofa Fraczka, Prorektora ds. studiów, Panią dr Renatę Dziubaszewską – przewodniczącą komitetu organizacyjnego i dr inż. Małgorzatę Górka

Swoje wyniki badań podczas wystąpień zaprezentowali studenci zrzeszeni w SKN Produkcji i Bezpieczeństwa żywności i  SKN Ekonomistów.

  1. Właściwości antyoksydacyjne naparów z kwiatostanów wybranych odmian konopi siewnych, zależnie od temperatury i czasu parzenia – Magdalena Bochenek, Katarzyna Piróg, Mateusz Bajda – SKN Produkcji i Bezpieczeństwa żywności.
  2. Technologia produkcji i ocena jakościowa chipsów jabłkowych – Katarzyna Piróg, Magdalena Bochenek, Mateusz Bajda – SKN Produkcji i Bezpieczeństwa żywności.
  3. Innowacyjne rozwiązania sprzedażowe stosowane w punktach gastronomicznych – Magdalena Socha, Angelika Kubit,  – SKN Ekonomistów.
  4. Innowacje produktowe w branży kosmetycznej – Angelika Kubit, Magdalena Socha – SKN Ekonomistów.
Slajd pierwszy podczas prezentacji Właściwości antyoksydacyjne naparów z kwiatostanów wybranych odmian konopi siewnych, zależnie od temperatury i czasu parzenia – Magdalena Bochenek, Katarzyna Piróg, Mateusz Bajda – SKN Produkcji i Bezpieczeństwa żywności.
Slajd tytułowy podczas prezentacji Technologia produkcji i ocena jakościowa chipsów jabłkowych – Katarzyna Piróg, Magdalena Bochenek, Mateusz Bajda – SKN Produkcji i Bezpieczeństwa żywności.
Slajd tytułowy podczas prezentacji Innowacyjne rozwiązania sprzedażowe stosowane w punktach gastronomicznych – Magdalena Socha, Angelika Kubit,  – SKN Ekonomistów.
Slajdy prezentacji Innowacje produktowe w branży kosmetycznej – Angelika Kubit, Magdalena Socha – SKN Ekonomistów.

Wysoki poziom i różnorodna tematyka konferencji stworzy znakomitą płaszczyznę do przedstawienia naukowych pasji studentów, jak również były okazją do wymiany doświadczeń oraz zaprezentowania umiejętności relacjonowania wyników prowadzonych przez studentów badań.

Wszystkim bardzo gratulujemy.