Studenci Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności uczestniczyli w wizycie studyjnej w Pijalni Czekolady w Korczynie. 

W dniu 22.12.2022r. studenci trzeciego roku Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności uczestniczyli w wizycie studyjnej w Pijalni Czekolady M. Pelczar w Korczynie.
Główne atrakcje Pijalni Czekolady w Korczynie to możliwość podziwiania produkcji czekolady krok po kroku. W pijalni można skomponować własną czekoladę. Ci, którzy odwiedzają to miejsce mogą zobaczyć również maszyny i urządzenia związane z produkcją tego smakołyku oraz czekoladową fontannę. Dopełnieniem pobytu są zakupy różnorodnych produktów (praliny, trufle, lizaki) i napicie się czekolady w klimatycznych wnętrzach pijalni urządzonej w stylu starej fabryki czekolady.

Studenci z opiekunem mgr inż. Joanną Półchłopek (od lewej) w Pijalni Czekolady
Wygląd wnętrza Pijalni Czekolady
Deser z czekoladą