10 czerwca 2021 roku odbyła się V Ogólnopolska Konferencja Studenckich Kół Naukowych pt. „Badania, innowacje i pasje z perspektywy młodego naukowca” organizowana przez Karpacką Państwową Uczelnię w Krośnie. Uczestnikami konferencji byli członkowie Studenckich Kół Naukowych.
Wyniki swoich badań w ramach pracy w Studenckich Kołach Naukowych ,,Produkcji i bezpieczeństwa żywności” oraz ,,Ekonomistów’’ przedstawiły także studentki kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności. Były to:
- Karolina Wypasek – ,,Kwiaty jako nowe trendy w żywności”.
2. Anna Bogacz – ,,Kulinarne wykorzystanie roślin bobowatych w aspekcie ich właściwości prozdrowotnych”.
3. Marlena Wolanin – ,,Właściwości antyoksydacyjne wybranych gatunków herbatek miętowych”.
4. Patrycja Ćwiąkała, Milena Lenik – ,,Uczestnictwo podkarpackiej młodzieży szkół ponadpodstawowych w Olimpiadzie Wiedzy Ekologicznej w latach 2017 – 2021”.
5. Patrycja Janusz – „Preferencje cukiernicze klientów firmy „Torcikowo”
z Jasła”
6. Dominika Bielec, Emilia Drąg – ,,Postawy konsumentów wobec opakowań jednorazowych wykorzystywanych w daniach na wynos”.
Wystąpienia naszych studentek były bardzo ciekawe, o różnorodnej tematyce, zaś prezentacje były przygotowane bardzo profesjonalnie.
Wszystkim gratulujemy i życzymy dalszych sukcesów naukowych.