Pracownicy kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności na międzynarodowej konferencji w Dnieprze

W dniach 28-29 listopada 2022 roku pracownicy kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności  uczestniczyli w The 33rd Annual International Conference for Young Scientists and Students „Transformation of economic systems and institutions in the new geostrategic realities” w Dnieprze. Konferencja odbywała się zdalnie.

Na konferencji przedstawiono:

  1. Krzysztofik B., Krochmal-Marczak B., Ślusarczyk B., Brągiel E., Kołodka S. – Dostępność ekologicznych produktów spożywczych w dużych sieciach handlowych w Polsce.
  2. E. Brągiel, M. Pisarek, B. Ślusarczyk, B. Krochmal-Marczak – Marnotrawstwo żywności w gospodarstwach domowych Unii Europejskiej.

W konferencji brały udział osoby z z różnych krajów, a tematyka wystąpień była szeroka, aktualna i na wysokim poziomie. 

Plakat konferencji