Ogólnopolska „Noc Biologów” na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności

Ogólnopolska „Noc Biologów” to wydarzenie cykliczne, organizowane przez ośrodki naukowe w całym kraju od 2012 r. Tytuł przewodni XI edycji nawiązuje do Rezolucji Parlamentu europejskiego z 6 czerwca 2021 roku na rzecz bioróżnorodności 2030 i brzmi: „Różnorodność biologiczna: od genu po ekosystem”.

Z tej okazji studenci i pracownicy Zakładu Produkcji i Bezpieczeństwa Żywności zapraszają 14 stycznia 2022 roku na warsztaty:

  1. Prawda i mity o glutenie – oznaczanie glutenu w mące – prowadzenie: dr inż. Barbara Krochmal Marczak
  2. Talerz bioróżnorodności – prowadzenie: dr inż. Magdalena Dykiel, dr inż. Marta Pisarek
  3. Ogród bioróżnorodności w słoiku – prowadzenie: mgr inż. Elżbieta Brągiel.

Na warsztaty obowiązuje rezerwacja:

aktywny link

Zapraszamy na wykłady prowadzone w formie hybrydowej:

  1. Ziemniak diabelska roślina i papieska ozdoba – prowadzenie: dr hab. inż. prof. KPU Barbara Krzysztofik
  2. Czy rośliny mogą być atakowane przez organizmy kwarantannowe? – prowadzenie: dr inż. Marta Pisarek.

Ponadto studenci Koła Naukowego PiBŻ przygotowali wystawy z komentarzem:

  1. Wystawa królików miniaturowych rasy karzełek teddy oraz mini lop – prowadzenie Klaudia Urban, Hodowla Mini&Teddy
  2. Nasiono nie jeden ma kształt – prowadzenie Karol Wawszkowicz & spółka
  3. Wystawa modeli różnych gatunków zwierząt

Wydarzenia stacjonarne odbędą się w Kampusie KPU, ul. Dmochowskiego 12.

Nie czekaj zapisz się już teraz! Zapraszamy