Międzynarodowa konferencja naukowa w Dnieprze

W dniach 30 listopada -1 grudzień nauczyciele uczący na kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności oraz studenci brali udział online w XXXI Międzynarodowej Konferencji Młodych Naukowców i Studentów „Transformacja systemów i instytucji gospodarczych w nowych realiach geostrategicznych”, która odbywała się w Dnieprze.

Uczestnicy konferencji mogli wysłuchać referatu nt. „Characteristics of decorated glass from the perspective of transport and storage”, autorstwa dr inż. Damian Dubis, inż. Karolina Majdosz, dr inż. Małgorzata Górka, prof. KPU Bogusław Ślusarczyk. 

Wystąpienie dr inż. Damiana Dubisa – prezentacja referatu

Pozostałe prace zaprezentowano w części porterowej:

  1. dr inż. Bienia Bernadetta, mgr inż. Brągiel Elżbieta, dr inż. Dykiel Magdalena, prof. KPU Ślusarczyk Bogusław „Regional and traditional products in the European Union – system of protection”.
  2. dr inż. Dykiel Magdalena, dr inż. Bienia Bernadetta, dr inż. Krochmal-Marczak Barbara, mgr inż. Brągiel Elżbieta „Safety and quality of Polish food”.
  3. dr inż. Krochmal-Marczak Barbara, prof. KPU Krzysztofik Barbara, dr inż. Dykiel Magdalena, prof. KPU Ślusarczyk Bogusław, studenci: Janusz Patrycja, Drąg Emilia, Kielar Paweł „Food safety systems and bodies in Poland”.