Studenci z SKN Produkcji i bezpieczeństwa żywności uczestnikami Konferencji – ,,Optymalizacja procesów (Lean i Six Sigma) w praktyce”

W dniu 21 grudnia 2020 roku odbyła się w formie on-line konferencja nt: Optymalizacji procesów (Lean i Six Sigma) w praktyce. Wzięli w niej udział studenci kierunku Produkcja i bezpieczeństwo żywności będącymi jednocześnie członkami Studenckiego Koła Naukowego Produkcji i bezpieczeństwa żywności.

Dzięki konferencji, która miała charakter szkolenia studenci poszerzyli swoją wiedzę i umiejętności w zakresie metody One Piece Flow, a także poznali praktyczne przykłady zastosowania jej w produkcji masowej. Dodatkowo prelegenci – praktycy omówili etapy wdrażania TPM, a studenci mogli poznać najczęściej spotykane problemy podczas wdrażania tego systemu. Podczas tego szkolenia studenci mieli okazję do szczegółowego zapoznania się z narzędziem Design of Experiments fazy Analyse w Six Sigma. 

W trakcie konferencji zadawano wiele pytań, które nurtowały członków Studenckich Kół Naukowych z całej Polski. Wyczerpujące odpowiedzi i wywołana dyskusja bardzo wzbogaciły przebieg konferencji i wiedzę studentów.