Jakość ziół ekologicznych – wymagania, zasady, certyfikacja Piotr Kafel
Wpływ naryngeniny na odpowiedź antyoksydacyjną oraz status oksydacyjny w soczewkach szczurów z cukrzycą Weronika Wojnar, Maria Zych, Ilona Kaczmarczyk-Sedlak
Dynamika zmian zawartości barwników betalainowych i suchej masy podczas przechowywania buraków ćwikłowych (Beta vulgarisL.) Zofia Nizioł-Łukaszewska, Dominika Furman-Toczek, Martyna Zagórska-Dziok
Wpływ temperatury wody i czasu parzenia na właściwości antyoksydacyjne naparów z nagietka lekarskiego (Calendula officinalisL.) Barbara Krochmal-Marczak, Anna Kiełtyka-Dadasiewicz
Analiza zapachu wybranych odmian mięty (Menthasp.) Anna Kiełtyka-Dadasiewicz, Kinga Lis, Aleksandra Kubat-Sikorska
Bioaktywne związki grzybów z rodzaju Lactarius Ryszard Marszałek, Katarzyna Paradowska, Iwona Wawer
Fitoterapia zaburzeń laktacji – dowody naukowe i bezpieczeństwo stosowania Katarzyna Szałabska, Weronika Wojnar, Ilona Kaczmarczyk-Sedlak
Rośliny lecznicze występujące w południowej części Indii Barbara Sawicka, Barbara Krochmal-Marczak, Bernadetta Bienia
Cytryniec chiński (Schisandra chinensis(Turcz.) Baill.) – z tradycyjnej medycyny chińskiej do współczesnej fitoterapii Agnieszka Szopa, Angelika Warzecha, Marta Klimek-Szczykutowicz, Karolina Stańczyk, Paweł Kubica, Halina Ekiert
Miodla indyjska (Azadirachta indica) – znaczenie gospodarcze oraz zastosowanie w kosmetyce i lecznictwie Agnieszka Czarniecka
Możliwości wykorzystania miodu i ziół w chorobach żołądka i jelit Bogdan Kędzia, Elżbieta Hołderna-Kędzia